مشکلات کودک دوزبانه باهوش
بالا بودن نمره بهره هوشی کودک دوزبانه، علاوه بر مزایا و جنبههای مثبتی که دارد میتواند مشکلاتی را نیز به همراه داشته باشد. این کودکان دوزبانه معمولاً دچار مشکلات بسیاری در تعاملات خود میشوند. در ادامه به برخی از این مشکلات اشاره شده است.
معمولاً والدین و اطرافیان کودکان دوزبانه باهوش، فشار مضاعفی را بر آنها اعمال میکنند. آنها انتظار دارند که کودک دوزبانه باهوش، همواره بهترین باشد و در زمینههای مختلفی تواناییهایش را نشان دهد. این مسئله باعث میشود که آنها فشار بسیاری را تحمل کنند. وجود این فشارها در بسیاری از کودکان باعث کمال گرایی در کودکان و سرخوردگی و مشکلات روحی بسیاری میشود که میتواند مانع بزرگی در جهت استفاده از تواناییهایشان باشد.
بعضی از کودکان دوزبانه باهوش دچار مشکلاتی در زمینه بــرقراری ارتباط با دیگران میشوند. با توجه به سطح تواناییهای این افراد، درگیریها و دغدغههای گروه همسالان برای آنها جذابیت چندانی ندارد و نمیتوانند در بحثهای آنها شرکت کنند.
دوستی به قصد سوءاستفاده از تواناییها یکی از مشکلاتی است که بهویژه در سنین دبستان برای این کودکان دوزبانه ایجاد میشود. این مشکلات ارتباطی میتواند باعث بروز مشکلات بسیاری در کودک شود که سادهترین آنها احساس تنهایی است.
نمره بهره هوشی در کودکان دوزبانه ، یک شرایط ایستا و غیرقابل تغییر نیست. بسیاری از کودکانی که در ابتدا باهوش تشخیص داده نشدهاند، در آینده و با داشتن تلاش و پشتکار کافی میتوانند با افزایش ضریب هــوشی به درجات بالایی دست پیدا کنند. آنچه توسط ژنتیک برای کودک تعیین میشود محدوده توانایی ذهنی وی است، اما اینکه کودک دوزبانه شما در کجای این محدوده قرار بگیرد، بستگی به شرایط محیط دارد.
در نتیجه، قطعی و غیرقابل تغییر دانستن نمره بهره هوشی یک تصور اشتباه است؛ بهویژه در سنین کودکی که سرعت یادگیری بالا است، نمره بهره هوشی ممکن است تغییرات بسیاری داشته باشد. بهتر است نتیجه آزمودن هوش کودک دوزبانه خود را با یک مشاور تحصیلی و کودک درمیان بگذارید تا او راههایی که از طریق آن میتواند شرایط هوشی فرزندتان را بهبود ببخشد به شما معرفی نماید و در زمینه تحصیلی نیز شما را یاری رساند.
شناخت استعدادهای کودک دوزبانه و همراهی او برای به ثمر نشاندن استعدادهایش وظیفه هر پدر و مادری است. اما افراط و تفریط در این زمینه می تواند اثرات سویی داشته باشد. به همین دلیل مشاوره با یک روانشناس کودک می تواند بهترین گزینه برای برخورد مناسب با کودکان در این زمینه باشد.
فشار مضاعف والدین بر این دسته از کودکان دوزبانه برای اینکه مطالب بیشتری را یاد بگیرند میتواند باعث بروز آسیبهای روحی در آنها شود. ناتوانی در برقراری ارتباط با همسالان، سوءاستفاده گروه همسالان بهویژه در مدرسه، احساس تنهایی و مشکلات بسیار دیگری ممکن است برای این کودکان ایجاد بشود.